-----------------------------------
jimao22
04 Ian 2012 02:56

Quadrantide
-----------------------------------
Dupa ce am terminat de mesterit si testat ce am facut de cu seara, am plecat catre pat, cu gandul sa dorm, dar aruncandu-mi un ochi pe fereastra din dormitor, am vazut un cer superb. Asa ca m-am echipat usor, de vara si am iesit afara sa vad quadrantidele, curentul meteoric al carui maxim e in asta seara.
O, ce noapte magica! Daca as fi avut o capita de fan in curte, ma culcam afara cu ochii la cer, fara indoiala! Luna lumina doar cat sa estompeze stelele mici, facand insa observarea constelatiilor ideala.
Am vazut 3 meteori, 2 cu coada ochiului si unul in plin dar spectacolul ceresc era mult mai complet de-atat. Mi-am luat doar binoclul dar dupa un sfert de ora m-am intors si cu laptopul deschis la Stelarium, sa vad exact la ce ma uitam.
O noapte ca asta, atat de perfecta, de mult nu am mai trait, sincer. Pana si temperatura te imbia sa stai cat mai  mult, erau aproape 5 grade. Nu stiu ce m-a incantat atat dar si acum cand scriu asta, parca plutesc.
Acum imi dau seama cat de mult, mie personal, imi lipseste cerul pur si simplu. Cred ca fiecare din voi a trecut macar odata prin asa ceva. Mie nu mi s-a mai intamplat cred din adolescenta.
Continuati voi, cei ce ati urmarit pana dimineata spectacolul. Eu ma duc la culcare acum, maine am o zi plina.
Noapte buna.