-----------------------------------
florin1982
05 Oct 2006 21:15


-----------------------------------
ia dati-mi si mie rezultate, si va fac rost de bani guvernamentali.

fratilor, nu de rezultate ducem lipsa.

Ce faci tu acolo, Florin, de ce nu ai facut acasa??? :evil: 

... de aceea nu am sa plec niciodata la cello alto, d-le D.

Nu am auzit de institut ce se ocupa de relativitate numerica in Romania si finantat cu 25 de milioane de dolari pe an. De asemenea nu am auzit de investitii serioase in cercetare ci de lucruri de conjunctura. 

Sa definim termenul de unii si termenul de lucruri de conjuctura:
-sustin ca au motor cu combustibil lichid si de fapt au doar macheta
-sustin ca racheta va zbura la 20 km dar de fapt e greseala de ziar si se duce doar la 10 km care se transforma peste noapte in 5 km din care se realizeaza 1500 metri la rampa de lansare
-proiecteaza stabiloplan (adica powerpoint si photoshop) care urmeaza sa zboare la 100 km dar de fapt asta se transforma in chestie de urcat cu balon la 22 km in conditiile in care ei NU AU NICI O LANSARE DE BALON DE MARE ALTITUDINE! Voi chiar credeti ca baloanele alea zboara singure? Cam ce sanse credeti ca au ei care nu s-au tinut de cuvant in primele doua-trei proiecte sa realizeaze cel de-al patrulea proiect si mai "ambitios" si de fapt destul de inutil dupa parerea mea.
-castiga licitatie pentru construire de sistem de tinte pentru antrenamentul artileriei anti-aeriene. cam ce experienta au ei in domeniu? lasati-ma cu faptul ca au ingineri etc. eu vreau sa vad exact proiectele care le-0au realizat si ce rezultate au obtinut pe proiectele respective. 
pana acum singurele proiecte de care am auzit si care au fost publicate sunt, dupa definitia oricui din lumea asta, esecuri. Pentru ca neavand un obiectiv propus (si n-au avut deoarece nu stiau cat si ce va merge) NU inseamna ca ai succes daca nimic nu explodeaza.

Ei in conditiile acestea cam pe baza caror criterii s-au dat banii asociatiei respective? Pentru ca da bine sa aratam ca finantam cercetarea mult batuta si mult dezavantajata? Ce cercetare finantam? Pe baza caror rezultate si pe baza carui portofoliu?
Cate rachete au cei de la ARCA zburate in conditii de zbor supersonic si cu fiabilitate de 97%? Daca n-au niciuna atunci cum se asteapta ca pe bani guvernamentali sa creeze astfel de rachete? de ce sa le creeze? pentru ca un sistem de tinte aeriene care sa fie intr-adevar eficient si util pentru antrenamentul corespunzator zilelor noastre si nu perioadei interbelice TREBUIE sa contina capacitate de zbor de la 0-0 la 10-15 km cu posibilitate supersonica (ideal Mach 2-2.5). 

Revenind la ce nu exista in Romania:
In acelasi timp nici nu prea am auzit de dorinta factorilor de decizie de a investi in cercetare necesara pentru, sa zicem, armata. Ultimile stiri pe care le-am citit in ziare despre armata din Romania se refereau la tehnica de acum 30 de ani si la multe bacsisuri, spagi si probleme de la soldat si pana la ministru. Inca se dezbatea "la nivel inalt" ce inchisori sa aleaga pentru diferitii tovarasi. Sa fi citit eu alte ziare decat alea care trebuie?

Florin