-----------------------------------
ursamajor
06 Ian 2012 12:22


-----------------------------------
Welcome!
Fără a-ncerca să pară că te descurajez, astrofoto e o pasiune devoratoare de resurse: bani (e de-a dreptul hulpavă la acest capitol), timp, nervi. Cred că minimum (minimorum) necesar se ridică pe la 2000 euro, vorbind de un dSLR &#537;i un telescop/lunetă cu montură acceptabilă EQ (dacă e automatizat/computerizată e mult mai scumpă). Nu mai discutăm de adaptoare, corectoare, reducătoare, de filtre, de ghidaje, baterii pentru alimentat montură/laptop &#537;i alte obiceiuri populare. Cred că mai adaugi un miar la suma aia. Eu cred că am depă&#537;it bariera celor 10.000 lei &#537;i am fotografiat doar Luna, Soarele &#537;i Jupiter. &#536;i încă mai intră mălai în combina&#539;ie.
Ca să prime&#537;ti sfaturi trebuie să precizezi, în primul rând, măcar bugetul de început (cel maxim va fi mult mai mare) &#537;i tipul de astrofoto de abordat. Ca &#537;i mine, vei găsi în unii membri ai forumului ajutorul dorit.
E &#537;i varianta self made-ului, dacă ai aptitudini de ATM-ist. Acolo ie&#537;i ceva mai ieftin, rămânând să investe&#537;ti în ce nu po&#539;i produce tu însu&#539;i.
Important e s-o iei u&#537;urel. Spor!