-----------------------------------
Mircea Pteancu
07 Ian 2012 21:58


-----------------------------------
Felicitari,ai interpretat corect,focalul final de un metru este obtinut prin amplificarea data de acea lentila Barlow.
Am citit evaluari ale acestui telescop,unele deloc favorabile.
Insa  exemplarul prin care am privit eu, si care apartine prietenului Emil Pasculescu din Arad,a oferit imagini de-a dreptul frumoase ale Lunii,stelelor duble si ale lui Saturn.
Telescopul lui Emil apare in a treia si a patra poza de la acest topic de pe blogul meu.
Acesta este telescopul tau,adica similar acestuia?
(Da clic pe poza pentru a o mari).
Emil este flacaul voinic care tocmai baga mana in buzunarul hainei de piele.


http://blogs.fanbox.com/SinglePost.aspx?pbid=491176&post=1507993&mode=&link=-1&page=-1&dt=010108&mlid=-1&vet=-1&src=-1&bts=2&fs=-1&apid=-1&PageTimer_Request=1325960682264

Eu am modificat anul trecut un newtonian de 76mm,a fost interesant si a meritat dar ''se lasa'' cu aventuri.Dar daca ai ceva scule si  indemanare,nu este o idee rea.Mai ales daca esti sigur ca oglinda,la focalul propriu,este mai buna decat dupa amplificarea prin acel Barlow incorporat.

Cum iti suna alternativa de a-l regla,scoate jocurile din focuser,optimiza si de a-l folosi asa cum este?

Ce obtii prin scurtare?Ca sa obtii marire mare va trebui sa folosesti... lentila Barlow.
Actuala oglinda secundara ,cea mica vizavi de ocular,va trebui inlocuita cu una mai mare.
Iar ocularele care acum iti sunt bune (Emil a primit oculare Kellner),vor trebui inlocuite cu altele,din care unul singur costa cam cat tot telescopul.

Mircea