-----------------------------------
mugur
07 Ian 2012 22:16


-----------------------------------
Mircea, mersi pentru cuvintele de sustinere. Din cate imi dau seama din pozele tale este cam identic purcelul ca tub, asta are montura aia motorizata ciudata, ca o jumatate de telefon fix :)

Nu mi-e frica de munca si am si cu ce. Si timp daca imi intra in cap sa imi fac. 
De scos jocurile din focuser sunt 90% ca reusesc. Ma gandisem sa scot barlow, sa mut
principala mai sus si sa pastrez secundara. In mintea mea creata de incepator se formase idea ca mai bine o magnificare mai mica cu luminozitate mai buna decat o magnificare mare si luminozitate mica. Cre'ca is eu setat pe principiul aparatelor foto dar nu stau cramponat in principii.

Ce ma intereseaza este ca orice i-as face sa aiba nevasta o jucarie mica cu care sa se chiorasca
ea cand o apuca, si eu sa am o jucarie pe care sa imi fac "mana" cata vreme invat sistemele mecanicii si a opticii telescoapelor moderne. Sincer sa fiu imi place grav sa fac experimente (am si scris pe undeva ca o sa pun un intensificator gen3 pe un telescop) asa ca si asta o sa fie un experiment. Daca s-o intampla sa imi placa sa raman cu ochii la stele cu orele, si mai bine.