-----------------------------------
nobody
09 Ian 2012 15:09


-----------------------------------
@Gaman Gabriel:
Pana la urma ne aflam pe un forum unde se discuta. Certurile apar cand argumentele logice se epuizeaza. Experienta lui Mircea Pteancu este incontestabila. Citeste bine ce iti scrie. El ti-a recomandat un Kellner de 40 mm. Eu am spus ce am avut de spus, nu cred ca am scris aberatii dar iti respect parerea si ma retrag din aceasta discutie. Nu e nimic de suparat aici. Chiar imi cer scuze daca am deranjat. Iti urez succes ! :wink: 

@Teo:
Pacat ca iei, tot timpul, alte pareri ca pe un afront personal si reactionezi in acest sens. In ultima remarca ma refeream la ce aberatii se pot scrie pe Wikipedia romaneasca si iti recomandam sa citesti si varianta engleza. Nu exista nici o contradictie in articolul ce l-ai postat. Doar ca nu are legatura cu ce am zis eu. Am folosit termenul de obiect difuz la orice nu este sursa de lumina punctiforma, indiferent de originea cosmica, si care se manifesta prin scaderea luminozitatii aparente proportionala cu factorul de marire folosit. Ai introdus acest termen dupa ce ti-ai reeditat mesajul in timp ce eu scriam raspunsul. Mai adu-ti aminte cat de inversunat sustineai propria-ti oglinda sferica de f/5. :? 

@Mircea Pteancu:
Ai avut partial dreptate cu Wikipedia. Zic partial pentru ca doar varianta romaneasca, pe care nu o folosesc, este sub orice critica. Cei care scriu acolo se pare ca nu sunt in stare nici sa lege o fraza in limba romana. Iar pana la Astronomie au de parcurs o distanta astonomica dupa ce vor trece macar BAC-ul.  :lol: