-----------------------------------
Teo
09 Ian 2012 15:57


-----------------------------------
Nu iau mesajele ca pe un afront personal.
Nu am editat mesajul dupa ce a scris cineva. Poti vedea ca nu exista acolo scris sub el nimic de editare. Era normal sa imi formulez mesajul intr-un mod in care doresc sa exprim ceea ce gandesc. 

Iar referitor la oglinda sferica nu am comentat nimic ci doar eram entuziasmat si speram ca in ciuda aberatiilor de sfericitate va iesi totusi un telescop pe cinste. Evident nu a fost asa. A fost un experiment.
Macar am avut satisfactia sa experimentez asa ceva. 

Nu afirm ceva cu tarie daca nu sunt sigur de acel lucru. Ca sper ca ceva sa iasa bine, asta e altceva.

Am spus-o de mai multe ori ca nu ma deranjeaza o critica atat timp cat ea este constructiva si am ce invata din ea. Toti avem dreptul sa invatam sau sa ne perfectionam.
Cand trec printr-o experienta si invat ceva din ea, imi place sa impartasesc si altora ceea am concluzionat, pentru a le fi si lor util. E bine sa inveti si din experieta altora.
In ceea ce priveste observarea cerului si folosirea ocularelor am facut-o de foarte multe ori, si nu as exagera daca as spune ca am folosit zeci de oculare si multiple instrumente, ale mele sau ale prietenilor, homemade sau comerciale.

Nu sunt un om care se cearta sau care ia lucrurile ca un atac personal dar imi place sa combat o anumita idee daca am argumente si am trecut printr-o experienta din care am invatat ceva.
Momentan lucrez la un nou refractor dar nu voi posta rezultatele pana nu este gata, deoarece nu doresc sa apara contradictii.
Cand va fi gata sunt deschis la sugestii de imbunatatire si voi prezenta si teste facute cu el.

Asa doar ca idee, va avea apertura identica cu a lui Gabriel, dar ca si calitate sper ca se  va situa putin mai sus. Si asta vom vedea la sfarsitul constructiei.
Atunci vom putea dezbate si testele cu ocularele de diferite focale in mod practic atasate acestui refractor.
Pana atunci sa ne indreptam atentia spre observatiile astronomice. 
Din pacate,  aici la Bucuresti  sunt nori de trei zile...