-----------------------------------
florin1982
06 Oct 2006 09:52


-----------------------------------
ARCA nu e singurul smen (teapa, cum vrei sa-i zici) din tara asta. Iese aici in evidenta pentru ca e un domeniu care ne pasioneaza. 

Din pacate viata bate filmul... :) 
Nu ma refeream doar la domeniul rachetelor (pe care l-am observat intr-adevar din cauza pasiunii). In multe domenii de activitate exista astfel de cazuri iar asta de multe ori ne face sa nu diferentiem intre smenuri si incercari de a face ceva bun.

Problema studiului Soarelui este intr-adevar cruciala pentru intelegerea mecanismului de functionare a stelelor (mai bine spus a unor detalii legate de mecanismele respective; anumite aspecte, de exemplu, petele solare nu erau intelese prea bine acum 1-2 ani- nu cunosc situatia de astazi dar banuiesc ca nu este cu mult diferita). Dam cu sutul unor astfel de oportunitati; avem o stea la distanta incomparabil mai mica decat alte stele din Univers si care asteapta sa fie studiata si sa ne zica ce se intampla si cu celalalte stele... si totusi preferam sa purtam ochelari de soare.

Probabil o aparitie pe website-ul ESA sau NASA nu este suficienta... punem pariu ca nu multe reviste/ziare/publicatii isi iau informatiile de pe website-urile respective ci de la diferite agentii de stiri ce deformeaza intr-un fel sau altul informatia pana la "disparitie"? :) De fapt nici nu stiu cati s-au dus la lansarea respectiva (buna, rea) pentru a relata intr-adevar lucruri si a trasa directii de dezvoltare... probabil multi au fost acolo ca la circ cautand senzationalul si vanand fiecare chestie picanta... ulterior pictand cum noi batem din toate directiile toate agentiile spatiale din lume la un loc :) (ok, admit ca exagerez dar cine este interesat poate probabil sustrage un sambure de adevar...).

Exemplul dat de tine vizavi de aparitia unor organizatii doar pentru "fructificare" de oportunitati este, probabil (asta ca sa nu par prea sigur pe mine), adevarat. ARCA stiu ca initial era formata dintr-un nucleu de oameni declarati pasionati (la vremea respectiva studenti la inginerie aerospatiala; unul dintre ei parca studia teologia...). De aceea mi-a venit greu (si n-am vrut sa cred) ca au putut deforma stirile in modul prezentat mai sus. Sau poate nu e vina lor. Poate de fapt nu stim nimic.

Florin

P.S.: crezi tu ca daca discutam aici se schimba ceva? majoritatea privesc forumurile de discutii probabil ca pe niste curiozitati unde nu exista nimic important... nici macar de invatat. Ca si daca ne-ar privi ca pe niste dusmani (nu cred ca-i cazul dar mintea omeneasca e complicata si plina de ciudatenii) dar ar avea verticalitatea sa invete totusi ceva din ceea ce scriem cred ca eu forumul si-ar dovedi utilitatea. Sau poate sa ne invete pe noi si sa ne arate unde gresim. La fel de util ar fi. Mie-mi place sa invat.