-----------------------------------
Teo
10 Ian 2012 17:12


-----------------------------------
Tocmai am testat rezistenta tubului si e foarte rigid.
Nu mai spun cat m-a chinuit sa ii planez suprafetele cu pila grosiera  dupa taiere. Se pileste greu si s-a taiat cu greu. E un plastic dur si gros.
Peretii tevii sunt grosi de 2 mm ( am masurat cu sublerul ) si scrie si pe ea 1.9 mm.
Voi atasa poze mai jos.

Azi am taiat tubul la focala corespunzatoare, l-am planat cat de cat cu o pila si cu smirghel si am conectat apoi atat focuserul cat si obiectivul la tub.

Sigur, treaba a fost obositoare si mai lunga decat scriu aici deoarece a trebuit sa tai de vreo 4 ori si apoi sa slefuiesc cu pila.

Am efectuat primele teste pe geam, ( terestru ) si rezultatele au fost uimitoare.

Am marit pana la 200 X utilizand un ocular Planetary cu focala de 4 mm si imaginea se pastra inca clara si bine definita, fara urme de cromatism.
La 133 X ( cu un ocular de 6 mm ) imaginea era mai luminoasa si mai frumoasa. Vedeam granulatiile din tencuiala unui bloc aflat la peste 100 de metri distanta.

Focuserul din plastic de la Sky-Watcher, pot spune ca este foarte slab calitativ dar mi-a permis sa fac cat de cat niste teste aproximative. Nu e bine aliniat si acel plastic lasa de dorit.
Trebuie neaparat sa fac rost de un focuser metalic. Imi este greta de plasticariile chinezesti.
Urmeaza sa planez mai bine capetele tubului din PVC, sa aliniez componentele corect iar apoi sa ma ocup de interiorul tubului si de diafragmele interioare.

Atasez cateva imagini si voi reveni cu noi date.

Teo.