-----------------------------------
zbo4vision
11 Ian 2012 17:00

Mersi
-----------------------------------
Va multumesc mult pentru primirea calduroasa.

In ceea ce priveste diversitatea activitatilor in astronomie... indiferent de ce voi mai face in paralel nu voi renunta probabil niciodata la observarea cu ochiul liber (chiar cu sau fara telescop - din fericire macar ochii mei nu cantaresc 39,5 kg cu toate ca ar fi putut fi putin mai mari  :shock: ). 

Cu toate astea, aspiratia mea este ca in timp sa experimentez/dezvolt abilitati la un nivel cat mai putin superficial in cat mai multe sub si supra-ramuri ale astronomiei, dificultatile/provocarile fiind date de bugetul limitat si pregatirea de non-specialitate (parte ce are si multe aspecte pozitive). Sunt interesat cel putin la fel de mult de Parcurs cat sunt de Rezultatele Finale (adica scopul nu este doar atingerea unui anumit nivel de performanta ci evolutia si experientele capatate pana in acel punct). Astfel, nu intentionez (nici daca as putea) sa investesc (mult) financiar in echipamente si resurse cat voi incerca sa mi le fac, procur, sustin prin puteri proprii si cu ajutorul (nu financiar) colegilor de pasiune si nu numai. Sunt constient (niciodata in totalitate) de dificultati/provocari dar pana la urma si daca nu voi reusi, parcursul in sine imi va oferi o serie intreaga de invataminte si "prieteni"/"dusmani" si pana la urma, daca nu acum, investitia mare financiara probabil o voi putea face si atunci... aaa, si indiferent de ce voi mai face cu astronomia (daca voi ajunge sa fac) nu ma voi indeparta de observatiile vizuale (decat atunci cand voi fi vazut tot ce era de vazut - o sa postez si cand voi ajunge la omnivedere :) ).

Scuze daca povestirea pare copilaroasa... nu acesta este scopul.
Si bineinteles ca voi posta cat mai mult (fara a deveni pisalog).

Am citit undeva observatia:
"Noaptea toate pisicile sunt negre"... ups... ghinion
Ma intrebam daca noptile sunt albe cum sunt pisicile...

Spor la toata lumea,
Multumesc din nou,
Mihai.