-----------------------------------
Sorin Sfartz
12 Ian 2012 00:28


-----------------------------------
Multumesc tuturor.

Octavian: Am facut testele fara oculare si fara obiectiv. Am scris gresit. Camerele au fost montate prime focus (cum bine zicea cmatei). Nu stiu de ce am scris afocal. Cred ca graba...
O sa pun si filtrul acela pe lista  :) 

Valy: E posibil sa nu fie foarte bun focusul. Am facut focalizarea destul de repejor in fereastra aceea remote live view, produsa de utilitarul "eos utility". Am incercat sa fac o stea cat mai mica posibil.

cmatei:
-aparatele erau montate intr-adevar "prime focus"
-am marcat pozitia monturii; dar daca nu o sa pot face nici macar teste pe balcon...
-in PHD am incercat mai multe variante. Din pacate nu mi-am notat tot ce am setat pe acolo, dar tin minte ca la 1,5s-2s timp de expunere, programul incepea sa faca bip-uri. Cred ca am mers cu 3 secunde sau 3,5s. In mod cert nu era 4s sau mai mult.
-cu ce ai masurat unghiul acela de rotatie? dupa ce am citit ce ai scris, am gasit un program - unimap - si intr-devar, gridul acela AS/DEC pe care il afiseaza, e rotit fata axele cadrului. Eu imi aduc aminte ca am rasucit camera pana cand miscarile pe declinatie si ascensie erau paralele cu axele cadrului. Poate am atins apoi camera din greseala.

Pai astept un pic de cer senin ca sa scot echipamentul de pe balcon.