-----------------------------------
MariusP
14 Ian 2012 15:53


-----------------------------------
E ceva ciudat pe site-ul Telescop Expert cu Newton-ul 114/500 mm. In lista apare la 650 lei, dar la Detalii apare la 600 lei.

In fine, am avut si folosit un astfel de telescop mai mult de 2 ani jumate. Are putin dezavantaje, dar astea sint sesizate si deranjante pentru cei mai avansati. Eu il consider foarte bun pentru incepatori. E usor, cam 8.5 kg cu totul, imaginile in zona centrala a campului vizual sint clare. Cu niste oculare mai bune si cu un motor pentru axa orara pentru a pastra cat mai mult tinta in centrul campului vizual, am observat detalii planetare interesante pentru acest telescop care nu e dedicat observatiilor asupra planetelor.

Pentru obiecte difuze (nebuloase, galaxii) este indicata observarea din locuri cu cer negru, fara lumini perturbatoare, dar asta e o regula pentru orice telescop...

Pentru ca ai pus intrebarea:Totusi a-si dori sa imi spune-ti care alegere este mai buna: Luneta SkyWatcher 70/900 EQ1 sau Telescopul SkyWatcher 114/500 EQ1?raspunsul meu este: Telescopul SkyWatcher 114/500 EQ1!
Daca ti-ai putea permite monturi mai solide, minim EQ3-2, atunci ti-as recomanda ceea ce a zis si Teo.