-----------------------------------
UFO
19 Ian 2012 23:33


-----------------------------------
poate ca simularea unei lumi perfecte nu ar fi multumit entitatea singuratica. Cat dram de imperfectiune poate exista in perfectiune ? Pentru ca un lucru sa fie perfect el trebuie sa presupuna si sa "rezolve", sa inglobeze si imperfectiunea ? in ce relatie coexista cele doua .. concepte, la urma urmei... raportari.

Cele de mai sus sunt ganduri neprelucrate,drept urmare tratatile ca atare (nu sunt niste afirmatii "perfecte" daca-mi permiteti gluma, tocmai m-am intors dintr-un loc cu multe scandari, inca-mi mai vajie capul)

Ma gandesc acum, ca acele paradoxuri matematice sunt apriorice existentei indiferent de existenta cuiva care sa le gandeasca cat si indiferent de existenta in sine. Asadar, nu vad o dificulte in a accepta ceva ce este, neputand fi altfel. Ah, dar daca totul este o simulare ? Da, am putea sa vizualizam o lume in care nu exista paradoxuri matematice cunoscute acelei lumi..  cred ca paradoxurile ar exista la fel de bine, nedescoperite.

concluzia mea, ar fi ca matematica (tot universul matematicii) este in relatie de paralelism cu planul oricarei existente. In orice tip de univers, ea fiind aceeasi, la fel de paradoxala uneori.