-----------------------------------
bogdan69
21 Ian 2012 10:10


-----------------------------------
O sursa ATX e buna, insa nu cred ca o sa fie bucuroasa sa stea in umezeala de afara. Eu folosesc un alimentator HP care scoate 12,7V fix / 3,3A si alimentez cu ea sistemul GOTO si mai nou o sa alimenteze si controlerul pentru incalzirea anti dew si probabil controlerul pentru focus motorizat. Aparat foto nu am.

 E o sursa in comutatie ca un alimentator de laptop, in carcasa inchisa( chiar si asa scrie pe ea ca se foloseste doar in interior), dar imi asum riscul :). Nu am observat sa am probleme din cauza ripple-ului, nu pot masura pentru ca osciloscopul e dead si momentan nu am bani pentru altul nou. Parerea mea este ca nu trebuie sa te ingrijoreze ce ripple are sursa atata timp cat este facuta sa alimenteze dispozitive la fel de complicate si sensibile ca si un aparat foto. Iar daca aparatul foto merge la tensiune mai mica de 12V pui inaintea aparatului foto un stabilizator cu LM317 care sa coboare tensiunea la voltajul necesar, mai  pui si un filtru pi de filtraj si scade mult ripple-ul. Un stabilizator de tensiune clasic care sa tine 3-4 amperi o sa fie la fel de greu ca si acumulatorii, trebuie sa aiba un transformator baban, capabil sa tina curentul necesar. 


 Eventual mai caut prin cutiile cu maimute de pe la servici poate gasesc unul la fel ca al meu si ti-l dau sa vezi cum se comporta. Chiar daca nu gasesc la servici, in targul de duminica din Bucuresti gasesti un astfel de alimentator la banii de doua pachete de tigari. ( nu cred ca trebuie dati bani multi pe cine stie ce chinezarii din magazine)

 Daca ai noroc sa mai gasesc unul ti-ai facut alimentare gratis :)