-----------------------------------
Gaman Gabriel
30 Ian 2012 15:53


-----------------------------------
De saptamana trecuta sunt fericitul posesor al unui kit Celestron cu accesorii pentru telescop.

Este cel de aici : http://astromagazin.ro/catalog/oculare-accesorii-celestron-p-1028.html?osCsid=du21mmhgeaco4tjjc30h2m2er6 .

Am facut teste tuturor ocularelor,dar din pacate este iarna si e foarte frig.Aceste oculare au o performanta extraordinara,si se vede diferenta fata de ocularele din dotarea telescopului.

Ocularul de 32mm arata frumusetea cerului instelat si am vazut o multime de stele care nu se vad cu ochiul liber,ci doar prin telescop.Prin Ursa Major am vazut 2 galaxii micute,dar numai nucleul lor se vedea cel mai bine.Pleiadele intra in tot campul ocularului de 32mm  :D .

Am vazut Jupiter cu ocularul de 6mm,dar atmosfera era umeda si rezultatele nu au fost foarte bune.A urmat inca un test pentru ocularul de 32mm : Nebuloasa din Orion.Era atat de frumoasa...Aproape ca ii vedeam toata structura nebuloasei.Restul observatiilor le voi face cand va fi temperatura mai ridicata.Ultima data am facut observatii astronomice la -13 grade Celsius.Cerul nu era foarte bun,dar totusi am vazut cate ceva.Am incheiat observatiile pentru ca telescopul a inceput sa se miste foarte greu.Cand l-am adus in casa,am observat ca montura si focuserul era inghetate  :lol: .Pe telescop era un strat fin de gheata,iar ocularele aveau condens pe ele.Acum sunt racit,si m-am invatat minte.

Inca astept sa ajunga filtrul solar,sa pot face observatii la Soare.Cu ocularele noi va fi foarte distractiv.Pe o foaie din valiza Celestron,numita ''Filter Guide'' scria ca pot folosi filtrul portocaliu pentru observatiile solare.Voi incerca,poate voi avea o surpriza placuta.

In rest,astept cu nerabdare Ziua Astronomiei,Maratonul Messier si Tranzitul lui Venus pe Soare.

Cam atat pentru moment.

Cer senin! 

P.S. : In poza de mai jos sunt toate accesoriile mele pentru telescop. (Am ajuns si ziua asta  :D )