-----------------------------------
florin1982
08 Oct 2006 23:10


-----------------------------------
De acord.

Intotdeauna m-am intrebat daca lumea din ziua de azi e in stare sa reia rationamente simple care au fost facute pe vremuri. De exemplu, daca un elev de liceu (nu mai vorbesc de absolventi sau oameni mari) e in stare sa deduca aceste legi (Kepler nu cred ca stia mai multa matematica decit un elev de scoala generala)

Problema nu este cata matematica stia Kepler cat mai ales cata experienta avea Kepler... :) ori fata de un absolvent de liceu Kepler era mult mai experimentat. 

Exista elevi de liceu care nu stiu ca Luna nu are lumina "proprie" si tot la fel de multi absolventi de liceu probabil nu stiu pe unde sa se uite intr-un telescop (Newton) descoperind cu mirare ca telescopul nu-i luneta.

Personal am efectuat observatii pe satelitii diferitelor planete din Sistemul Solar iar lucrurile nu sunt chiar asa de complicate pe cat par la prima vedere. Poti deduce rapoarte de masa, perioade de rotatie etc. Da, fata de Kepler aveam montura Go To si pot vedea unde poate sa apara dificultatea daca folosesti de exemplu un telescop fara montura Go To. Sunt fel de fel de detalii si mici "chichite" ce te pot prinde dar nimic nu este imposibil :)
Nu spun ca domnul Kepler a avut o misiune usoara; ba dimpotriva.

Florin