-----------------------------------
starbuck
08 Feb 2012 00:38


-----------------------------------
Estera, Dragos are dreptate in ce spune, montura poate face manevrarea destul de dificila mai ales la inceput dar ideea este ca in timp iti poti lua (chiar si second) atat o montura mai buna cat si un tub optic mai bun in functie de ce ai nevoie la pasul urmator. Pasul actual nu l-as considera 100%, e poate doar un impuls, ce-i drept, irezistibil :) ...  

Pentru acest pas urmator iti recomand o lectura relaxata la un ceai  a urmatorului link, un ghid destul de bun pentru incepatori (poate in aceasta etapa ar fi bine sa incepi cu un binoclu (sau sa imprumuti) cu care sa inveti cerul prima data - eu unul nu am inceput asa dar inevitabil am ajuns la el) :

http://skywatcher.ro/educatie.htm

Parcurge pe rand toate sectiunile prezentate mai jos in pagina mentionata, vezi ce te-ar pasiona mai mult si iti vei forma o idee destul de clara despre optiunile posibile si cam in ce directie sa-ti elaborezi propria documentare din nenumaratele materiale existente pe net. In plus, colegii de pe forum iti vor raspunde cu lux de amanunte la orice intrebare.

Cer senin !