-----------------------------------
Emil
10 Feb 2012 11:22


-----------------------------------
@ auriga
In primul rand la sistemul tau eu personal as da fina pe focusor, poti sa incerci urmatoarea faza (nu garantez ca iti va functiona insa merita incercat). Foosesti doua inele cu strangere pe surub (precum cele folosite la fixarea furtunelor http://img.directindustry.de/images_di/photo-m2/schlauchschellen-33922.jpg binenteles de diferite diametre pentru ca iti trebui unul pe tubul optic si unul pe focusor.
ATENTIE Sistemul se monteaza dupa ce ai focalizat optica de ghidaj.
In pasul urmator folosesti 3 placute de otel care for fi fixate in jurul focusorului cu aceste inele de fixare. In mod normal in acest moment rigiditatrea sistemului ar fi suficient de mare pentru a elimina deviatia produsa prin shift-ul opticilor.
Pe de alta parte eu planific montarea unul astfel de sistem deci daca nu ai incredere in ideea asta atunci ai un pic de rabdare pentru ca eu oricum o sa "dau raportul" daca sistemul este fiabil sau nu.

@mflorian
Ideea nu este rea insa iti va trebui oricum un set de inele pentru a fixa obiectivul asta in cazul in care nu ai pe undeva un obiectiv mai vechi cu talpa proprie insa nu cred ca cu un simplu surub tu vei elimina drift-ul care va apare intre cele doua optici. Deci din punctul meu de vedere pentru a folosi un obiectiv foto pentru ghidare pe langa adaptorul necesar pentru a putea monta webcam-ul pe obiectiv tie iti vor fi necesare pe langa o sina Vixen si doua inele de fixare cu cate 3 suruburi pe inel. Pe de alta parte obiectivele sunt protejate printr-un strat de cauciuc sau eventual sunt din plastic (ca marea majoritate a obiectivelor pe care le-am vazut) prin aplicarea de presiune prin cele 3 suruburi cred ca exista o posibilitate de a deforma tubul ceea ce din punctul meu de vedere va duce la aparitia de noi probleme. Pe de alta parte daca suruburile de fixare ale inelului vor "prinde" pe zona cauciucata atunci cred ca va aparea un drift produs prin greutatea proprie a ansamblului de ghidaj deci vei avea probleme de ghidaj dupa un meridian flip.

Sper ca am reusit sa ma fac inteles ;-)

Emil