-----------------------------------
Teo
10 Feb 2012 14:15


-----------------------------------
Stiti care va fi rezultatul acum ?

Incepatorii isi vor forma o parere, pentru ca voi sunteti formatori de opinie prin ceea ce scrieti aici.

Ei vor cataloga acest obiect drept un " instrument " si pe deasupra si " entry -level " .

Daca asa ceva poate fi numit instrument astronomic atunci eu sunt Edwin Hubble.... 


Normal ca nu suport snobismul, sa uitam de unde am plecat, ca noi avem acum scule mari si relativ performante si sa radem de instrumentele incepatorilor, sa ii dezamagim spunand ca sunt slabe, proaste calitativ. Da, trebuie sa le deschidem ochii, mai ales daca ne-am lovit de astfel de probleme.

De ce sa nu inceapa drumul in astronomie cu un instrument modest, ieftin dar prin care sa vada totusi ceva intr-un mod bun ?

Nu a uitat nimeni de ocularele slabe cu care a venit, dar daca omului i s-ar fi spus ca poate ocularele sunt de vina, mai dadea banii si pe unul, doua oculare si ramanand cu "obiectul ".

Trebuie totusi sa facem diferenta intre un kitsch si un " instrument entry-level " care desi e micut trebuie sa raspunda unor anumite asteptari.

Eu nu mai intervin, pentru ca nu are rost sa ne contariem aiurea pentru o jucarie.

Pe de alta parte sigur nu va voi schimba punctul de vedere si nu are rost.

Important va fi punctul de vedere al viitorilor cumparatori de astfel de "kitsch-uri".

Domnul Dragos N. subliniase faptul ca, cu aceeasi bani sau daca mai adauga putin, putea sa isi ia intr-adevar un instrument entry level dar bun, care sa isi merite numele.

Sper sa nu fie cu suparare. Nu iau apararea nimanui dar am trecut si eu prin achizitia unui telescop foarte slabut, luat de la magazinul Bucur-Obor in urma cu vreo 3-4 ani . Dupa toate ajustarile posibile i-am ridicat performantele cu vreo 15-20 %. Mai mult nu am avut ce ii face.
In fine, l-am dat unui incepator ( varului meu ) spunandu-i exact la ce sa se astepte, cum va vedea cu el si cat.

Pana la urma, daca omul decide sa isi pastreze instrumentul, e treaba lui.
Fiecare a inceput cu ceva.....ma rog...cu ce a putut si cu ce a avut la indemana.
Daca dorinta si curiozitatea au continuat, atunci a trecut la instrumente mai performante.
Daca va veni de aici incolo pe forum si va face observatii poate ne spune si noua ce a reusit sa vada prin el si daca a facut eventuale imbunatatiri vis a vis de niste oculare mai bune.

Numai bine !