-----------------------------------
mflorian
10 Feb 2012 16:20

Re: Montura CG5
-----------------------------------
Legat de acest punct slab ,toate monturile facute in China il au (am vazut si la EQ6 aceeasi problema)Eu am să fac o modificare radicală. Am să pun o trecere din oțel cu filet interior de 8 și un șurub din oțel cu rigiditate superioară celui chinezesc. De altfel, am citit pe site-ul Celestron că ei recomandă să ajutăm cu mîna echipamentul, să nu lăsăm toată sarcina pe șurub. Cred că nu degeaba au pomenit acest aspect.
Tocmai am desfacut-o sa o degresez si sa-i schimb vaselina ocazie cu care am eliminat niste jocuri pe care le avea pe RA. Pe manual acum se misca bine dar acum nu am inca posibilitatea de aliniere polara.Și eu am demontat-o și am gresat-o, iar acum pare că merge mai ușor pe ambele axe. Sau cel puțin așa am eu impresia.
Daca ai facut alinierea polara cum merge functia GO-TO?Merge atît de exact, cît de exactă este alinierea polară. Și are o opțiune Precise GOTO cu care m-am jucat foarte puțin: dacă alegi o țintă mai greu de observat și folosești facilitatea aceasta, te duce la cea mai apropiată stea vizibilă. Te pune să faci alinierea exactă  pe acea stea, pentru a compensa erorile de aliniere polară și apoi te duce la ținta aleasă, cu precizie maximă.