-----------------------------------
jimao22
10 Feb 2012 18:48


-----------------------------------
Alex, dragutule, decat sa umplem topicul de intrebari stupide, mai bine (1) ia internetul la puricat pentru toti termenii pe care nu-i intelegi fie (2) ia niste referinte pentru niste carti care sa te ajute sa intelegi problema. 
Baietii astia sunt foarte binevoitori si foarte bine intentionati si ii primesc cu drag si cu bratele deschse pe toti incepatorii (si eu am fost incepator, nu am uitat asta). Dar daca vrei sa intri in pasiunea asta in plin si te limitezi sa pui intrebari scolaresti, nu vei ajunge foarte departe.
Curba de invatare in astronomie este uriasa, nu degeaba i se spune regina stiintelor.
Ia aminte la cuvintele mele si nu mi-o lua in nume de rau, pune mana, invata cat poti de mult singur si vino cu intrebari cat de cat pertinente.
Uite, daca vrei cu adevarat sa faci un dobson, iti trimit pe pm un link de unde sa downloadezi o carte - Cum sa alegi si sa folosesti un dobsonian - si daca mai vrei, mai am (16 Gb de carti si programe de astronomie). Ca sa nu zici ca sunt doar cu critica si nu vreau si eu sa te ajut.