-----------------------------------
virusrusesc
10 Feb 2012 22:10


-----------------------------------
N-as folosi filtre dar e prea puternica lumina, e ca si cum m-as uita la bec, nu pot vedea aproape nimic pentru ca straluceste prea tare(sa inteleg ca am eu o problema ?).Filtrele cele verzi si cel negru intra perfect in prisma(bag filtrul, apoi bag ocularul), dar sunt bune oare pentru luna ? ele fiind verzi, nu o sa vad verde ? sau care e treaba ?O sa incerc cu cel negru sa vad daca atenueaza ceva din lumina.
    Pai daca pe mine luneta asta de 70mm imi da lumina prea puternica, una de 150mm e clar mult prea puternica :).In legatura cu grosismentul, nu cred ca o sa imi fie necesar mai mult de...sa zic 100x, pentru ca si 50 x mi se pare foarte mult.Poate ca dupa ce o sa ma obisnuiesc cu 50X o sa vreau mai mult, dar peste 100 m-as mira sa vreau, dar nu se stie niciodata.
   Si mie imi place mult luneta asta, am oscilat intre ea sau unul dintre aceste telescoape:
Skyhawk-1141 Telescop Newton-catadioptric 114/1000
Astrolux-76 (EQ1) Telescop Newton 76/900 
Am ales totusi luneta pentru ca am considerat ca e mai versatila(mai usor de transportat, de utilizat, si capabila sa receptioneze si imagini terestre).Am facut o alegere buna ?