-----------------------------------
Gaman Gabriel
16 Feb 2012 18:29

Hello!
-----------------------------------
Buna tuturor!  :D 

Ma scuzati ca nu am mai postat de mult timp,dar scoala mi-a ocupat mult timp.Vreau sa fac un UPDATE  :D .

Nu am mai facut observatii astronomice de o luna si ceva.Atmosfera este foarte turbulenta,a nins intr-una si stratul de zapada este peste 60cm.In plus,e si foarte frig,dar observ ca usor,usor se incalzeste vremea.Acum am echipamentul complet pentru observatii astronomice.Un bun prieten din America m-a ajutat cu echipamentul astronomic,si acum am :

- 5 oculare Plossl (32mm,17mm,13mm,8mm,6mm) + o lentila Barlow 2x de calitate inalta;
-7 filtre colorate si un filtru Lumicon DeepSky (pentru urmatorul meu telescop)
-aproximativ 250 de folii de ceolofan colorate (firma se numeste Roscolux;sunt de foarte buna calitate si sunt aproape exact ca filtrele din sticla,numai ca nu au sticla)
-un filtru solar Seymour Solar de calitate foarte buna,din sticla metalizata.Azi l-am probat pe Soare (erau nori de ceata pe cer,conditiile nu erau bune pentru observare) si Soarele arata foarte frumos prin el,de culoare portocalie-inchis.Nu am vazut nici o pata solara,deoarece am stat 30 de secunde sa ma uit la el si norii acopereau detaliile.

Telescopul meu e ''sanatos'' si acum am tot ce am nevoie pentru observatii astronomice si solare.
Pe 3 martie sper sa fie cer senin si transparent,pentru ca vreau sa ii arat lui Marte ca pot sa il vad mai bine  :) .

Va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat pana acum si sper sa aveti parte de observatii astronomice indelungate.Vine primavara!

P.S. : Nu vreau sa ma laud cu noile accesorii,am vrut doar sa afisez echipamentul meu.Cu timpul sper sa strang bani pentru un Dobson,sa trec la alt nivel.Deocamdata am de vazut multe detalii pe Jupiter cu noile filtre,poate si cativa nori de pe Venus,calotele polare de pe Marte,Saturn(inca se ascunde de mine) si alte observatii DeepSky si la stele duble.

Afisez niste imagini cu echipamentul meu.Cer senin!!!  :D