-----------------------------------
Mike23
21 Feb 2012 12:18


-----------------------------------
Atunci daca s-a deschis acest topic sa-l construim cum trebuie si anume sa deslusim itele observarilor solare care pe langa faptul ca sunt fascinante (cea mai apropiata stea de planeta noastra), sa vedem cum o putem face intr-un mod sigur si placut. Cu ce putem observa soarele atat cu bani putini cat si cu ajutorul unui cont nelimitat(daca este cazul).

Asa ca o sa incep cu modul in care am inceput eu, ca incepator. 
Cel mai simplu si la indemana mor de a observa soarele in toata splendoarea lui, fara ne orbeasca lumina, este cu ajutorul unei perechi de ochelari confectionati din carton si care in loc de lentile au doua pelicule de folie protectoare Baader(cred). Sau printr-un instrument care are in fata lui o filtru special tot din folie Baader sau FIltre special de apertura din sticla.

Pentru cei care dispun de finante serioase exista instrumente special concepute pt. observarea detaliilor de pe Soare (protuberante, eruptiile solare, etc). Cei de la Mead au creat niste instrumente dedicate care se numesc Coronado P.S.T. cu filtru H-alpha ce face posibila observarea acelor detalii.

Acum uitandu-ma la preturile instrumentelor si accesoriilor, ma intrebam de ce filtrul de la aceste instrumente are pretul mai mare decat a unui telescop Coronado cu aceeasi apertura? Aviz cunoscatorilor.
http://www.telescopes.com/brand/coronado/8197+8289.cfm

O zi excelenta

Mihai

P.S. - Am scris asa ca si cum nimeni nu stie de ele in ideea in care cineva care cauta pt. prima oara posibilitati de a observa soarele fara a avea urmari nedorite ale vederii.
Si de acum inainte, chiar daca unele s-au mai spus sa incercam sa trecem tot ce se poate despre modul prin care se poate observa soarele. De la cele mai simple metode la cele mai nastrusnice si mai complexe, chiar daca necesita o avere pt. asa ceva sau spatiu de desfasurare.

 :D