-----------------------------------
aecrimla
12 Oct 2006 22:02

re
-----------------------------------
Felicitari pentru prima poza arata bine!
incearca sa faci multe una dupa alta cu mici reglaje inainte -inapoi la focalizare(2-3mm) astfel gasesti punctul optim focal.  Foloseste ISO 400 . iso100-200 mananca detaliile fine si nuantele (defapt sunt o pacaleala cica zgomot mic )
La aceasta poza am folosit Iso 800.
Cu mai putzin i-mi iesheau prea Luminoase shi nu se mai vedea nimik.
Iar timpii de expunere = "8..."10.
Mai incerc astazi sa vad ce iese.
Nu am filtre pt luminozitate mare ...dar am citit pe net ca cele mai bune poze ies cind Luna este in descreshtere ( lumina cade sub un alt unghi...etc) prea komplicat pt mine.

RE: la celelalte mesaje din acest topic:


Kum am mai zis eu incerc sa invatz din greshelile mele pt ca mai apoi sa procedez corect.
Apreciez sfaturile tuturor dar cred ca nu se pot compara decat daca am folosi aceleashi instrumente( Totzi) ceea ce se pare este exclus deoarece parerile tuturor difera referitor la eficacitatea instrumentelor.
Camera Foto este 1 iar Tubul Optic prin care facem poze este diferit in functzie de preferintzele fiecaruia.
Camera Foto are mai multe Butoane nu telescopul.... 
Am admirat pozele facute de colegii Din Timishoara la DSO in luna aceasta sau trecuta.
deshi avem acelashi aparat foto, Tubul optic este diferit.
Sau ,,,stai ka m-am gandit... Mai bine i-mi iau toate tipurile de optica ( din fiecare cate unul) caut sa aibe aceeashi Fokala shi dupa ce incerc postez pozele.
Merg saptamana viitoare la Unguri shi vad ce au ... apoi postez pozele pe forum.
Rog sa nu fie interpretat greshit acest post shi daca gasitzi un ton ironik in mesajul postat ,...rog scuze tuturor,. dar am constatat ca dupa ce mi-a pikat partea de ghidaj a telescopului , s-a strikat shi partea mecanica shi tot ce pot sa fak este sa-l folosesc manual....
Dreptate avea cineva aici pe forum cand zicea ca instrumentele luate de peste Balta ramai cu ele pe kap daca se defecteaza.
am trimis mail celor de la Meade shi mi-au zis ca nu acorda sprijin decat celor din Amerika , adika de unde a fost kumparat telescopul.