-----------------------------------
virusrusesc
23 Feb 2012 07:38


-----------------------------------
Sunt inginer de sunet. La matematica am ramas corijent in clasa a 11-a, asta spune tot despre cata matematica stiu.In legatura cu filtrele si observatiile soarelui, am citit tot materialul din link-ul pe care mi l-ai dat.Prin aceeasi metoda am cautat soarele, iar cautatoarea mea este cu punct rosu deci nu a fost nevoie sa o demontez. Filtrul(format dupa cum am mai spus, din mai multe filtre) l-am montat inainte de ocular, astfel incat lumina trecea de obiectiv, prin filtru, apoi ajungea la ocular si la ochi.Sunt suficient de precaut chiar daca nu cunosc notiuni, logica imi dicteaza mult.

Off: am cateva lentile, unele convexe, altele concave.Toate sunt tratate, zic eu, pentru ca reflecta lumina oglindita in ele, in diverse culori.Atasez poze cu ele.As dori sa stiu daca pot obtine un obiectiv de luneta din ele(combinate sau nu).Si as dori sa aflu de la cineva care stie, despre dubletele acromate, la ce mod se pot abtine si care este efectul combinarii unei lentile divergente cu una convergenta in functie de distanta dintre ele.Daca am o lentila planconvexa cu focala scurta(200mm sa zicem) si pun dupa ea, la o distanta oarecare, o lentila concava, acest dublet va avea focala mai lunga ? Multumesc.