-----------------------------------
alex1209
25 Feb 2012 18:00

Montura Dobson TELEGHIDATA!!!
-----------------------------------
Salutare.
 Vreau sa va prezint doua motorase. Sa o iau cu inceputul. Primul motor(un mecanism cu mai multe rotite in interior) il am de la o macara teleghidata de jucarie de cand eram mai mic. Mie nu imi placea sa arunc motorasele, astea si tot ce tinea de ELECTRIC,imi placea partea de electricitate, intelegeti.  Ei bine, iata ca nu am facut rau ca le-am pastrat. Vreau sa spun ca motorul opune o rezistenta destul de mare la 1,5V, putand fi folosit si la telescoape mai greoaie, iar la acest voltaj face o rotatie in 5,5sec(cronometrat de mine :) )

Iar cel de al doilea este de la o camera video model vechi, cu caseta, din aceea cum sunt si cele de la stiri. Are o finete extraordinara si opune o rezistenta la fel de mare la 1,5V. Timpul unei rotatii a acestuia este de 13sec.  Nemaipomenit!!! :D .
Iar pentru ghidaj voi folosi un cip de la o masina teleghidata la care am si telecomanda, sus-jos, stanga-dreapta.

Deci parerea mea. Pentru tubul optic de 150/1200 pe care vreau sa mi-l cumpar, si montura pe care i-o voi face, sunt perfecte motorasele.

Ce parere aveti? 8)