-----------------------------------
aecrimla
14 Oct 2006 00:05


-----------------------------------
Daca nu sti astronomie (constelatii, sa cauti cu telescopul, etc) atunci poate se merita sa dai banii pe asa ceva. Dar oricum nu il vad eu prea precis. Daca sti astronomie atunci cu 300 euro poti sa iti iei unul de 8" tot de la ei de pe Telescope-service cu care stai linistit mult timp fiindca o sa iti dea multe satisfactii. . Eu unul asa as face.
Numai bine!
eu zik ka merita....uite de ce akolo pe telescopeservice.........
produsul 

                                     Intelli Scope 10
                   Aperture 254mm , Focal length 1200mm
Incl. Computerized Object Locator - 14,000+ Objects Database


Aperture / Focal length / f-ratio 254mm / 1200mm / f/4.7 
Mirror Substrate Pyrex - made in USA 
Tube Length 121cm 
Tube Weight approx. 15kgs 
Focuser 2" Metal focuser with 1.25" adaptor 
Finderscope 9x50 quick release finderscope 
Eyepieces Plossl Eyepieces 25mm & 10mm 

http://www.telescope-service.com/OrionUSA/dobs/dobs.html#In10


TOTAL = ( cu toate accesoriile incluse ( extra) 978 Euro's

De unde mai iei shi TVA inapoi....pe care daca tre'be i-l dai la vama Shpaga .. daca nu tre'be nu dai shi gata........:-)

la noi in tzara.....

Dobson 254mm Pyrex..........no guidance ,,,,,NADA,,,,,

in rest acelashi instrument......
= 690 Euro's
....

http://www.telescoape.3x.ro/dobson.htm

Parerea mea este ca asha ceva KHIAR merita .... cel putzin pt mine ...fac 4 ore pana la Budapesta....shi iau shi AFA (TVA), inapoi in Vama...
Iar la Tuburi mai mari cu sau fara ghidaj la noi in tzara nu am vazut oferte delok.....deci tot dincolo tre' sa mergem dupe Skule....
Trimisul prin poshta rapida sau Atlassib sau orice kurierat rapid de afara sau din tzara, merge la instrumente mici...
NO OFFENCE Robert dar la asha ceva kred ka shoferul de autobuz la care este atashat poshta Atlassib " ceva remorka mai mare" nu ajunge intr-o bukata....sau daca ajunge intreg ori este stramb ori este ( Kancsi )
Eu shtiu ce Drumuri avem shi cum merg eu de la Arad la Timishoara.....am deja harta gropilor in minte ...inclusiv a celor 2 municipii deci daca merg sa-mi iau ceva de afara prefer sa shtiu ka eu le-am strikat din cauza transportului....nu altzii.


deci de afara i-ii mai bine sa iei ca este mai " Eftin " decat de la noi din tzara.