-----------------------------------
Mike23
06 Mar 2012 00:54


-----------------------------------

In fine, la filmare afocala cu o sapuniera Canon in mod 640x480, 30 fps Jupiter imi aparea initial ca un disc alb stralucitor. 
Aaa, pai da ca nu stie compacta sa expuna dar nu ca e planeta prea luminoasa. Nu ii poti seta sa subexpuna sau sa faca alt fel de metering sau sa calculezi expunerea pe ceva mai luminos?

Salut,

intr-adevar chestia cu supra expunerea la planete am observat-o si eu. De exemplu compacta mea Sony DSC W215 scoate planetele excelent insa cand am incercat acelasi lucru cu o compacta a unui prieten, un Fuji, acesta nu reusea sa vada decat un disc alb fara nici cea mai mica urma de benzi pe suprafata lui Jupiter. Nu era vorba de setari ci de cum a fost conceput aparatul in fabrica.
inca nu am avut timp suficient sa umblu la setarile DSLR-ului Nikon sa vad ce claritate pot scoate la jupiter in mod prime focus ca la filmat nici nu am incercat pt. ca pe display in mod Live view imi prezenta un disc alb cu 4 puncte albe pe post de sateliti. Repet cu compacta de la Sony am scos 
niste imagini surprinzatoare desi nu cu detalii sharp. Pt. asta exista aparate dedicate :D 
O sa incerc in seara asta daca ma tin ochii treaz cateva imagini sau chiar filmari cu Marte

o seara placuta.

Mihai