-----------------------------------
starbuck
06 Mar 2012 10:12


-----------------------------------
Cu acel Canon (SD750) nu am control pe expunere si metering la filmare (doar wb, rezolutie si fps). In modul foto tipul de metering era setat pe spot si in acest caz la fel am observat ca Jupiter tot ca un disc alb aparea. Asta este din cauza dynamic range-ului scazut al acestor aparate. Banuiesc ca la filmare era in cel mai bun caz setat pe evaluative. In schimb am incercat si cu dslr-ul Pentax K100D (tot proiectie afocala) cu metering pe spot si in scurtul timp cat am reusit sa focalizez pe Jupiter spotul isi facea treaba. Din cauza asta mi se pare ca este vorba de aparat.Deoarece la Pentax nu am filmare am preferat sa continui cu Canon-ul din cauza necesitatii numarului mare de frame-uri furnizat de filmare.

Cat despre un control relativ al expunerii la proiectia afocala este dupa cum ziceam departarea obiectivului camerei de ocular pana la atingerea nivelului dorit de subexpunere. Dezavantajul mai ales cand nu folosesti tracking sau autoguiding este un timp mult mai mic de mentinere al astrului in zona centrala a campului vizual.