-----------------------------------
jimao22
06 Mar 2012 23:44


-----------------------------------
Asa cum spuneam mai deunazi, asta e un proiect foarte interesant, dat fiind faptul ca vreau sa-mi usurez set-up-ul, care usor-usor a luat in greutate mai mult decat trebuie.
Am gasit ceva foarte interesant pe net, http://www.flickr.com/photos/35150877@N06/5548035696/?reg=1.
Chestia asta imi rezolva doua probleme - un guider-finder cu reticul luminos la 90 de grade (care este extrem de util la un newtonian, ca altfel faci yoga pe langa telescop) si guider usor care ma face sa scap de 2.4 kg.
Am acum tot ce-mi trebuie, flip-mirror, un barlow ce eventual poate fi folosit (am vazut ca datorita capacitatii camerei de ghidare de ghidaj la nivel de sub-pixel, lungirea focalei nu e absolut necesara dar ajuta) si guiderul ORION cu reticul din dotare - sigurul dealtfel ramas in colectia personala.
Deci, inainte de a purcede la treaba in putinul timp liber disponibil, as dori o parere avizata despre cat sa tai din finder. Greselile sunt excluse, operatia este ireversibila si nu vreau sa bajbai asa ca orice sfat este binevenit, daca exista.
Multumesc anticipat pentru colaborare.