-----------------------------------
Gaman Gabriel
11 Mar 2012 04:05

Observatii astronomice cu SkyWatcher DOB 8''
-----------------------------------
Buna tuturor!

Pe data de 10 martie am avut banii necesari pentru a cumpara un telescop mult dorit.Dupa un drum lung,stres si munca,am reusit sa achizitionez si sa aduc acasa noul meu telescop : SkyWatcher Dobson 8''.Recunosc ca am intampinat cateva dificultati la montarea lui,dar am reusit!Apoi am verificat daca este colimat cu noul meu ocular Chesire.L-am adjustat perfect!

In jurul orei 11:30 PM,l-am dus afara sa se aclimatizeze.Dupa aproximativ 40 de minute,l-am indreptat spre Luna...si am ramas fara cuvinte.Luna lumina foarte puternica la ocular si nu ma asteptam ca imaginea sa fie atat de clara.Aici am folosit ocularul de 32mm.Cand am pus ocularul de 6mm,se vedeau craterele mai frumoase...dar claritate nu era aceeasi,din cauza turbulentei atmosferice intense.Totusi,la Saturn am incercat 400x.Se vedea destul de bine planeta,numai ca turbulenta s-a aplicat si aici iar diviziunea Cassini nu se putea observa.Apoi,am infiletat filtrul DeepSky la ocularul de 32mm si am vazut multe stele.Ce m-a impresionat este ca am vazut o galaxie,cu toate ca pe cer se vedeau cateva stele din cauza luminii puternice reflectata de Luna.

Cautatorul este excelent.Imaginea este foarte clara si am vazut cratere de pe Luna cu el.Este mai bun decat ma asteptam!

Sunt foarte multumit de acest telescop si eu cred ca merita fiecare banut.

Atasez mai jos cateva fotografii.