-----------------------------------
Vlad
11 Mar 2012 14:27


-----------------------------------
curelele pasttreaza raportul 47:12 sau sunt raport diferit?

ceea ce am observat eu la modificarea asta la inceput, este ca dupa o perioada de timp, incepea sa mearga prost. Dupa care continua sa mearga si mai prost. Motivul fiind ca scripetele nu sta bine prins pe melc, si avea joc. Rezultatul este un backlash din ce in ce mai mare, si practic impsosibil sa mai calibrez. Asta din cauza ca roata dintata originala are 2 surubele, dimensiunea M4 ca sa o fixeze. scripetele meu avea 1 si ala mia mic. Asa ca dupa o perioada de timp se slabea.
Scripetele trebuie strans bine de tot. La fel si melcul trebuie fixat bine cu inelul de presiune lateral, sa nu aiba joc lateral deloc dar nici sa nu se blocheze, ceea ce se poate intampla f usor cu rulmentii tip 608 zz, deoarece nu sunt facuti sa suporte presiunea laterala.

Daca reusesti sa le fixezi pe toate foarte bine fara sa le blochezi, si cand pui tubul lasi un pic mai multa greutate catre fundul tubului, si catre Est in ascensiune, trebuie sa mearga. Cand toate sunt bine fixate, incearca sa misti axele cu mana (cu montura oprita). Cu (virgula) curele, montura nu trebuie sa aiba nici un joc.

Inca o observatie: melcul care vinde din fabrica, are o zona nivelata unde sta roata/scripetele si care foloseste ca sa apese surubul de fixare pe ea. Este o mare tampenie, deorece daca nu esti atent cand pui scripetele sa depasesti complet zona aia, cand strangi surubul , scripetele se descentreaza, si se invarte excentric cu toate consecintele de care vorbeam..
cel de la aeroquest este rotund peste tot.