-----------------------------------
jimao22
11 Mar 2012 19:59


-----------------------------------
Ok, o multime de sfaturi bune. 
Primul si cel mai important este ce ai scris tu un pic mai sus, Valy. Adica nu am bifat nimic, vazand ca atunci cand deschid fereastra de configurare a ratei de transmisie (4:1), aceasta este asa cum am setat-o eu ultima data. Deci e posibil sa am o "buba" aici.
Despre priderea rotii curelei pe arborele melcului in zona cilindrica si nu pe cea plana, nu stiu daca e bine ce zici tu.  Prinderea pe zona cilindrica poate sa derapeze usor, oricat de tare ai strange inbusul ala mic, iar daca strangi prea tare, riscul sa se rada filetul inbusului de pe roata este foarte mare. Insurubarea inbusului in zona plana de pe arborele melcului echivaleaza cu un canal de pana fiindca in cazul in care inbusul ar derapa intr-o parte sau alta, ar trebui sa "urce" pe un plan inclinat si nu are loc fiindca este pozitionat in punctul de minim.
Am vazut ca altii au adaugat un adeziv intre roata si arbore ca sa securizeze jonctiunea dar in cazul asta e pericol sa faci o modificare ireversibila si nu vreau asta.
Oricum trebuie desfacuta montura sa vad ce e acolo.
Restul reglajelor eu zic ca le-am facut ca la carte, ma mai pricep si eu un pic la mecanica dat fiind "background-ul" meu si practica in bricolaj de tot felul facuta de-a lungul timpului.

@nobody - cureaua am tensionat-o cu mana, nu am fortat prea tare ca nu stiam cat e de rezistenta. Acum aflu ca are fire metalice de armare prin ea. Ok...