-----------------------------------
valy
18 Mar 2012 13:09

Two in a row. Noutati
-----------------------------------
Puteau fi "four in a  row" dar nu mi-a iesit iesirea la timp. Dar bine si asa.
A fost o noapte interesanta. La inceput m-am speriat putin, desi predictia zicea ca e perfect, cand am iesit afara parca era un fum inecacios, parca s-a pastrat toata noaptea. A fost foarte cald, chiar si la 3 era ok. La un moment dat batea vantul, dar s-a calmat.
Am experimentat cateva premiere. 
Prima era Marte, desi am sculele de cativa ani buni e prima data cand il vad. La ocular am fost dezamagit, am privit cateva secunde si parea un disc galben fara detalii. Am lasat in pace "vizualul" si am montat camera. 
A doua premiera erau motoarele cu noile drivere si controler. M-am chinuit vreo ora sa prind Marte pe senzor si sa reglez vitezele motoarelor astfel incat sa tin planeta in cadru. Un tracking bun e foarte util ca poti trage crop (ROI) 300x200 si salvezi spatiu pe disc plus ca potiurca fps pana pe la 200. Am butonat, am programat on the fly si pana la urma le-am stabilizat.
O alta premiera (pe anul asta) e ca am scos tubul afara, nici macar n-am verificat colimarea, cred ca e putin pe langa. Era intuneric si nu prea merge sa il colimez, trebuie sa ii fac un capac luminat sa pot colima si pe timp de noapte, vizual, sa centrez reflexiile. Pe zi e simplu dar noaptea..
La Marte am tras cam in orb, nu prea vedeam detalii.
La un moment dat apare si Saturn, i-am dat si lui binete.
Am incercat cand sharpcap cand firecapture. Cand avi cand ser. Cand expus, cand supraexpus, cand iso mic, cand iso mare, cand 10 fps, cand 120fps. Am tras vreo 30 de filmulete.  Wavelets dupa gust.
A iesit ce a iesit.

Spor in continuare ca se anunta vreme buna.