-----------------------------------
bogdan69
18 Mar 2012 15:50

Probleme Synscan
-----------------------------------
Salut tuturor,



Dupa o lunga perioada cu nori si frig, in sfarsit am reusit sa-mi scot si eu instrumentele. Insa mare dezamagire. Se pare ca stand, s-a paradit sistemul Go-to. Mai precis: La incercarea de aliniere da niste erori imense, cautand stele sub orizont. Nu am reusit nici o aliniere, nici 3 stele, nici cu 2 si nici cu 1. De curiozitate am incercat un M42, numai ca sa vad ce face. A rotit telescopul in jurul axei DA aproape complet 360 grade dupa care a luat-o inapoi vreo 200 si a ramas asa. DIn 5 incercari de parcare reuseste vreo 2. Apoi, din nimereala am apasat pe butonul 1 de pe controler, cel care il pune in objects tour, moment in care s-a blocat si nu a mai vrut sa faca nimic, a trebuit sa-l restartez. Apoi am incercat de mai multe ori cu acelasi rezultat. Pe display se afiseaza doar" Objects Tour:" fara sa mai afiseze si un obiect selectat(asa cum era normal). De asemenea si la obtiunea Object face la fel, controlerul se blocheaza si trebuie restartat. 
  Eu banuiesc o problema cu lista de coordonate ale obiectelor din controler, spar ca un update de firmware sa-mi rezolve problema. Insa vreau si parerea unora cu mai multa experienta, sau care au avut acelasi ghinion ca si mine. 
 Versiunea instalata este 3.12 in acest moment. Daca gasesc aceiasi versiune as vrea sa o reinstalez, sau sa ma duc la urmatoarea, 3.24 parca?

  PS: trebuie sa-mi fac un cablu RJ11-Serial DB9. Intrebare : o sa functioneze apoi cu adaptor serial -USB? Nu mai am serial pe Laptop cam de mult.