-----------------------------------
bogdan69
18 Mar 2012 19:45


-----------------------------------
Multumesc mult de raspunsuri.

 Este vorba de o montura EQ 3-2, iar sistemul GO-TO este montat de mine. Alimentez montura dintr-un alimentator in comutatie de 12V si care suporta 3,5A. Pe controler imi arata 12,2V in repaus si 11,7V in sarcina maxima. Deci nu cred ca e problema de alimentare, avand in vedere ca suporta tensiuni intre 11 si 15V. Apoi totul facut ca la carte: Montura pusa in pol cu luneta polara, coordonatele setate dupa GPS-ul de la telefon :) , ora pusa la secunda. Orice eroare in acesti pasi nu justifica cautarea lui Mirphak sub orizont, de exemplu, si cand spun sub orizont inchipuiti-va ca oglinda principala sta intreptata spre Mizar.  Apoi cand am cerut M42 a luat-o total razna. Se comporta ca un elev scos la tabla si care nu stie raspunsul, spune orice numai sa nu taca. 
Cablurile intre motoare nu le-am verificat propriuzis, insa am doua randuri, cele originale si unele facute de mine. Cu ambele seturi am acelasi comportament si oricum nu justifica lipsa  obiectelor din lista "Objects Tour" sau din "Objects" si nici blocarea controllerului. E adevarat ca nu am verificat cablul cu RJ45 dintre controller si Si "Cutia motoarelor". Maine, la servici :)), o sa verific toate astea si voi cauta un calculator cu serial. DIn ce stiu sunt niste servere cu Linux pe ele care au 2 porturi DB9. Dar poate gasesc si ceva cu windows. Daca nu, o sa incerc cu adaptor DB9-USB.

Erwin, am desfacut controllerul si parea sa aiba ceva oxid. M-am gandit si eu la o toaleta cu izopropilic, dar asta o fac tot la servici, acasa nu am dotari, toate sunt lasate la birou. Oricm nu am vazut baterie interna si asta o stiam pentru ca la fiecare alimentare trebuie sa pun data si ora. Osa iau si cutia motoarelor sa verific si in ea sa nu fie oxid de la umezeala.

Oricum frustrant rau de tot. In loc de observatii m-am chinuit cu sistemul GO-TO. Puteam sa fac observatii si asa, dar imi statea pe chelie.