-----------------------------------
auriga
18 Mar 2012 23:12


-----------------------------------
Eu am patit niste devieri fara explicatie pe Dec tot in apropiere de zenit, tot la M51... si dau vina pe backlash pentru ca dupa a doua iteratie de reglare a backlashului pe DEC problema (aproape) a disparut, ultima sesiune a mers 20 de cadre de 7 min toate utilizabile.  
Dar sa vedeti alta problema: ghidajul perfect si totusi majoritatea cadrelor cu drift pe RA, cu newton, cu refractor nu. Eu dau vina pe vibratiile din cauza tubului usor si lunetei de ghidaj grele (cu sina, inele baader, camera cred ca ajunge la 2kg+) ce se transmit tocmai pe directia RA. Spun asta deoarece incercand sa aliniez telescoapele a doua zi pentru a elimina ipoteza rotirii campului, am observat ca telescopul vibreaza rau (la ocular cu grosisment mare) la orice atingere sau adiere de vant.
Jimao, setarile mele erau: min mo: 0.25, agres: 0.9, isterie:0.5, mx dec: 1000, mx ra: 1000, politica dec: North (nu auto).

@cmatei: Ref. la cablurile USB, la camera de ghidaj am un cablu scurt si gros ce se intepeneste de la frig si daca misc putin laptopul ghidajul e afectat. Incercand sa-l schimb cu unul mai subtire, mai lung si mai flexibil, am observat ca imaginile in PHD luate cu camera au ceva ciudat, arata ca si cand adancimea ar fi doar cativa biti, schimband inapoi cablul original probl. a disparut.