-----------------------------------
valy
19 Mar 2012 11:58


-----------------------------------
Folosesc control manual, nu prea il las pe auto. Adica setez gain, setez timpul de expunere si doar fps-ul iese automat, asta daca nu il setez eu si pe asta.
O sa mai fac teste sa vad ce e mai bine, iso mare si timp mic, timp mare si iso mic + 12 bit. Oricum Saturn e mai dificil ca e destul de intunecat, cam trag de expunere si de iso, trebuie seeing stabil sa mearga timpi lungi. Solutia? 12"++. Pe de alta parte sunt atatea variabile in joc incat mi-e greu sa determin o solutie optima pentru timp expunere, gain, etc.

Da, la gimp e pe 8 biti dar nu prea amplific luminozitatea de 4 ori. Oricum daca am o gama dinamica de la 0 la 255 si amplific de 4 ori ies din domeniu, orice soft as folosi. Acei biti in plus defapt cuantizeaza nivele mici de semnal, acolo unde e si zgomotul, deci avantajul acelor biti mi-e mai putin clar.
Iar daca chiar trebuie o fac din lightroom si export de acolo 8 bit deja prelucrat.

Apropos de PS, sa stii ca mai trag avioane din cand in cand deci raman la gimp ;).

PS: e si asta colorat, dar nu e roz, cred ca ai tu ecranul roz.