-----------------------------------
valy
19 Mar 2012 18:39


-----------------------------------
Asta cu flexura intr-adevar trebuie studiata, dar la centru un cadru din 3-4 bare patrate unul langa altul, stranse bine si rigidizate imi pare (ochiometric) destul de solid. Ce solutie ar fi mai solida pt. cadrul central?
Din fericire (pentru atunci) nu am facut in facultate rezistenta materialelor, auzisem ca era crancen la examen. Acum parca regret. Poate chestionez niste soft specializat sau prietenii de la Contructii. Apropos exista un soft ce poate desena si/sau simula astfel de forte?

Deocamdata nu decid nimic, stau si iau notite.

Ajung si la materiale, surse de fibra de carbon, magazine, etc. Am gasit prin UK niste firme, or mai fi pe aici prin Europa si altele.
Alea de la sierra parca au 2mm in pulpa, destul de groase, 2cm diam. Mi se pare destul. E drept n-am pus mana pe niciuna dar le fac eu o vizita intr-o zi.

La cei cu newton problema e putin diferita:
- poate nu erau serrurier ci truss dintr-o bucata, mai lunga, newtonul in sine e mai lung, poate nu erau 8 bare ci 4-6, depinde.
- la newton ai ceva greutate sus, pe langa secundara mai grea (e oval), ai focuser si ocular. Tragi de el cand il misti.
- poate aveau bare din Al

Cand m-am referit la "farmecul serrurier" m-am referit tocmai la principiul ca cele doua sectiuni atarna si se patreaza aliniate. Daca pun bara intre inelul central si cel din spate nu se mai intampla asta si se pierde ideea de serrurirer.

Acum nu stiu cat de mare vrei tu, poate la un 150mm merge.
Mai pune aproape inca pe atat si cam asta e. Lungimea totala va fi ~1m.