-----------------------------------
moromete20ro
23 Mar 2012 12:57


-----------------------------------
Unii dintre amicii cu care am discutat problema sunt de părere că e mai indicat să scoți aerul cald  din tub și nu să introduci aer rece.Și eu întorc pe toate fețele acestă problemă. Pînă la urmă am ajuns la concluzia că aș prefera să introduc aer filtrat în tub. Dacă l-aș scoate, ar intra aer rece prin diverse orificii și fante ale tubului, dar acel aer ar conține și praf. În timp, s-ar putea acumula depuneri destul de consistente.

Sunt de acord cu tot ce ai spus, cu o singura mentiune: din cate am constatat in practica, C11-le meu e destul de bine etansat, desi nu-ti lasa impresia asta cand te uiti la imbinarile dintre tubul de aluminiu si suporturile mari ale celor 2 oglinzi. Prin urmare, nu prea cred ca ar intra aer rece in tub daca coolerul ar incerca sa aspire aerul din tub si nu sa-l impinga.

In ceea ce priveste filtrarea, e obligatoriu sa o ai. Pt asta m-am gandit sa comand un filtru de aici  http://www.elfast.ro/shop/produse/3-cooler--pc-modding/108--filtregrile-protectie-ventilatoare/ (culmea, e mai scump transportul decat filtrul), dar inca nu stiu care e mai potrivit in lupta cu praful (care e aici ca in Irak) si care nu suprasolicita motorul ventilatorului. Daca ai vreo sugestie, o primesc cu placere.