-----------------------------------
Gaman Gabriel
26 Mar 2012 01:14


-----------------------------------
In aceasta seara am avut parte de momente unice alaturi de Dobsonul SkyWatcher de 8''.Dupa ce Soarele a apus,pe cer au aparut in toata splendoarea lor : Venus,Jupiter si Luna.Secera Lunii era foarte frumoasa si bine conturata.Venus stralucea pe cer iar Jupiter era ca o mica steluta in stanga Lunii.

Am scos telescopul afara si nu am mai avut rabdare sa il aclimatizez,m-am uitat direct cu el la Luna.Imaginea Lunii m-a impresionat profund...craterele se vedeau atat de bine,chiar si umbra lasata de ele.Prin cautator se puteau observa cele mai mari cratere,iar imaginea lui era foarte clara.

La Venus am avut parte tot de o surpriza placuta.Faza lui se putea observa usor,dar nu mi-a ajuns si m-am ridicat pana la 400x.Imaginea s-a pastrat clara,datorita focalizarii foarte fine.Am incercat filtrul verde,dar cred ca din cauza turbulentei nu se puteau observa detalii.

La Jupiter,imaginea nu era foarte buna.Am observat 3 sateliti si cele 2 benzi ecuatoriale,in rest...nimic,din cauza turbulentei.

Am inceput observatiile in jurul orei 20,pana cand norii au inceput sa apara.