-----------------------------------
Tanchistu
26 Mar 2012 08:30


-----------------------------------
Poti incerca sa te conectezi direct la port cu un terminal si sa vezi daca comunica ceva.

La ce port, cu ce fel de terminal?

Cateva observatii:

1. daca dau portul COM3 in stallarium, si am conectat doar adaptorul USB-serial, imi arata "Connected" - eu credeam ca arata connected pentru ca exista comunicare cu telescopul, se pare ca nu.
2. daca il pun Meade Autostar Compatible, nu se intampla nimic, daca il pun LX200 se blocheaza, dar doar daca este si telescopul legat la adaptor, doar cu adaptorul imi arata Connected. Ce fel de "Device model" trebuie sa pun?
3. dupa cum mi-a recomandat cel care mi-a vandut cablul am incercat sa folosesc  StarPatch (StarGPS) pentru a face upgrade de soft controllerului, dupa ce s-a blocat aplicatia pentru mai bine de 5 minute, am inchis-o (Ctrl+Alt+Del) si am restartat montura. Controllerul de la montura pare sa mearga ca inainte. Sa fie oare afectata?
4. cand folosesc AutoStar suite Telescope > Protocol > AutoStar via serial port Error: Can't open port COM4", dar telescopul are portul COM3.


Nu stiu ce sa-i fac, orice sugestie este mai mult decat bine venita.




PS: Am cumparat de pe eBay un adaptor T ring Canon FD, nesimtitul ala a scris undeva in josul descrierii ca nu este pentru EOS, dar cine citeste TOATA descrierea. Maine il trimit inapoi. Aveti grija la ce cumparati.