-----------------------------------
Emil
28 Mar 2012 10:45

M81-m82, filtru CCD CLS, brut pentru procesare publica
-----------------------------------
Ca tot spuneam ca mi-ar place sa va vad la lucru :-)
La urmatorul link aveti  perechea M81-M82 (25x900 secunde filtru CCD CLS), imaginea este corectata cu darks, bias si flats.
Dupa parerea lui Master Jedi Emil P :-) se poate scoate in evidenta si IFN-ul (Integrated Flux Nebula). Na ca am facut-o lata, acum stiti pe pe lucram acum dar nu-i bai ca cele 22,5 ore in H-alfa nu le primiti ;-)
Cadrul este rezultatul final al stack-ului fara sa fie aplicate modificari.

Linkul pentru download
http://dl.dropbox.com/u/67088064/M81%2BM82%20neprocesat%20filtru%20CCD%20CLS.TIF
Pe de alta parte am o singura rugaminte, acest cadru sper ca va face parte integranta dintr-un proiect de dimensiuni mai mari deci va rog sa aplicati un watermark pe fiecare din procesari pentru a stii cine anume a facut procesare.
Rugamintea se aplica pentru toate cadrele postate aici indiferent cine pune la dispozitie cadrele brute si cine le proceseaza.
De asemenea obligatorie este ca, atat partea de Credits adica cine a achizitionat imaginea cat si watermark-ul reprezentand semnatura celui care a procesat imaginea, sa fie clare si perfect citibile pe imaginea finala. Cred ca chestie atat de respect cat si de bun simt.
In al doilea rand accept doar o singura procesare pe membru deci nu incercati sa puneti n+1 variante, daca nu sunteti siguri de procesare asteptati pana apar alte variante si va puteti orienta si inspira din ele.
Rog de asemenea, sa explicati ce anume si in ce ordine a fost facut pe partea de procesare (altfel nu vad rostul topicului).
Daca vreti sa puneti si voi alte cadre brute la dispozitie puteti folosi dropbox-ul care are un director public, de asemenea obligatorie este formularea topicului de tipul "Nume obiect", "Nume filtru" folosit sau "RGB" iar la final formularea "brut pentru procesare publica" pentru  identificare rapida si corecta.

Aceastea sunt regulile si va rog nu va abateti de la ele. Daca mai aveti propuneri pe parte administrativa postati aici iar dupa definitivarea lor vor deveni topic sticky.

Emil

P.S. imaginile postate aici nu pot fi folosite pe blog, website, liste de discutii sau orice alta forma de publicare fie electronica fie de orice alta natura  din motive mai mult decat evidente decat in cazul in care "proprietarul" imaginii isi da in mod express consimtamantul.

P.P.S. revenind la imagine, este posibil ca aspectul stelelor sa nu fie perfect, am, cred, pe undeva o reflexie interna intre doua suprafete destul de apropiate.