-----------------------------------
jimao22
30 Mar 2012 22:23


-----------------------------------
In timp ce familia mea se uita cu interes la romanii au talent, pe mine ma "chinuie" talentul si am terminat de asamblat finder-guiderul cu reticol luminos, 2 in 1.
Pozele vorbesc de la sine, sper.

Pana la urma nu am mai stricat luneta originala, modificarea facuta fiind perfect reversibila. 
Am cumparat de la domnul Costescu o sina Vixen, pe care am fixat-o in partea opusa celei existente, pe inelele telescopului la care am adaugat piesele aditionale facute de mine:
- un adaptor/reductie cu doua filete pentru celula obiectivului, 
- un cilindru de 1,25" ca si adaptor pentru ocularul cu reticol luminos (care in luneta originala se infileteaza intr-o flansa/reductie), 
- un inel parfocal pentru ocular 
- doua inele de fixare a intregului ansamblu pe sina, cu 3 suruburi de reglaj fiecare pentru aliniere.
- mai trebuie facuta o piesa pentru camera (nu am mai avut timp sa o fac, o doresc reglabila, gen focuser).
Toate piesele sunt din duraluminiu iar suruburile sunt din inox.

Greutatea initiala a guiderului ORION de 80 mm F/5 impreuna cu sina de tandem, sina sa si camera de guiding era de 3 kg.
Greutatea guider-finderului nou creat este de 1.1 kg.
Este un castig semnificativ, -1.9 kg cura de slabire.
Rezultatele practice le voi vedea saptamana viitoare cand se anunta vreme buna incepand de marti.