-----------------------------------
Bogdan_RBF
04 Apr 2012 13:31


-----------------------------------
Ocularele Planetary au un Barlow inclus in constructia lor, de aceea nu i-am recomandat unul separat.

Din experienta mea cu aceste oculare, se descurca bine la planete si Luna, chiar mai bine decat un ocular super Plossl obisnuit (Sky-Watcher) atasat unui Barlow, care deobicei cam ingusteaza campul.

Eu prefer un set de cateva oculare bune, de diverse focale decat un Barlow de calitate medie .

Daca isi va lua un Barlow bun, spre exemplu  Televue sau Carl Zeiss va avea nevoie si de oculare foarte bune iar toata afacerea va costa cu mult peste pretul telescopului achzitionat .


Ok Teo, dar am observat ca si cele Planetary sunt de 2 feluri (mai scumpe si mai ieftine, sa zic asa). Banuiesc ca tu zici de cele Super Planetary (ca au si un barlow inclus) care au un pret mai piperat sau sunt ok si modelul putin mai "ieftin". Intr-un post anterior am vazut ca ai recomandat oculare Gold Line. Oare ar fi o alegere mai potrivita ptr. buget decat cele Planetary? Nu ca ar fi o diferenta imensa intre primle 2 modele, exceptand pe cele Super Planetary care sunt aproape dublul Gold Line-urilor. Mersi!