-----------------------------------
UFO
08 Apr 2012 07:33


-----------------------------------
Chiar ieri,experimentatul observator Thomas Jensen enumera pe ''60mmtelescopeclub'' printre obiectele/observatiile din categoria ''Sfantului Graal'' : 

''Venus: Bright polar caps, ashen light, faint markings'' 

Mul&#539;umesc pentru apreciere &#537;i lămuriri. 

Când credeam că "nu mă mai poate uimi nimic" (am exagerat un pic în această formulare), iată că Venus mi-a reamintit cât de dinamic este Sistemul Nostru Solar ... (a&#537; încadra această observa&#539;ie lângă cea a lui Jupiter fără o bandă de acum 2~3 ani)

A&#537; fi curios dacă &#537;i al&#539;i pasiona&#539;i de astronomie au reu&#537;it să vadă diafanul disc venusian bine conturat.

L.E. Căutând despre Ashen light am aflat cu plăcere că "fenomenul" a fost observat încă de la apari&#539;ia instrumentelor astronomice, numero&#537;i astronomi celebrii fiind martorii conturului venusian.
Unele interpretări ale vremurilor, de&#537;i sunt haioase acum, merită men&#539;ionate

Before the development of more powerful telescopes, early astronomer Franz von Gruithuisen believed that ashen light was from the fires from celebration of a new Venusian emperor, and later believed that it was the inhabitants burning vegetation to make room for farmland.

sursa wiki  :oops: