-----------------------------------
valy
10 Apr 2012 10:41


-----------------------------------
Deja la nivelul asta nu stiu daca masa mai e o problema. Probabil totul ar ajunge la sub 1 kg, de exemplu teava de 1m 50mm diam. are 0.5kg. Am folosit tevi in ideea ca iau un tub de 1.5m si din el fac si legaturile. In plus daca tai teava rotund la capete asigur maxim de contact intre cele doua tevi principale si tevile transversale. Asta era o idee.

Si nici rezistenta nu cred sa fie o problema. Dar ai dreptate as putea folosi profile patrate/circulare. Tevi exista, exista si cornier (L), pun doua si iese o teava patrata. N-am gasit profile patrate decat pultruded cu toate fibrele longitudinal si nu ma ajuta ca suportul primarei nu sufera compresie ci indoire. As putea folosi si teava rolled cu fibrele 0/90' in loc de doua corniere. Problema la teava e ca trebuie un suport ulterior pe care vine oglinda, asa din profile L am posibilitatea sa fixez mai stabil acesti suporti perpendiculari pe teava. O sa detaliez desenul.

Crezi ca are rost sa ma chinui cu constructii complicate in ideea optimizarii formei si a costurilor? In principiu vreau contact suficient, piese relativ mari si putine la numar ca dupa aia toate imbinarile trebuie sa le invelesc in panza si epoxi ca sa intaresc legaturile. Daca am multe zabrele mici o sa fie cam greu sa iasa ceva simplu. Asa in designul de mai sus luam 2-3 straturi de panza si inveleam zonele de imbinare la diverse unghiuri. Cam asta a fost ideea designului. Ok, folosesc mai mult si incarc greutatea dar chiar conteaza?

Notiunea de zveltele ma incurca ca nu pot imbraca prea usor in panza. Mai curand aplic notiunea de butucanosenie, cred ca e mai simplu in cazul meu  :roll: Daca doar le lipeam era ok, dar asa ma cam incurca. Parerea mea.