-----------------------------------
UFO
12 Apr 2012 23:28


-----------------------------------
interventia nedetectata - in acest caz, nu este interventie. Suntem nevoiti sa o "privim" drept "natura", sau facand parte din natural.

si tot nu am inteles de ce sunt tratatele o gluma...

cat despre ideea legata de moralitate, rationamentul meu e foarte simplu.

o civilizatie belicoasa cu greu ar putea sa depaseasca stadiul autodistrugerii... as ridica afirmatia la gradul de teorema. (noi, pamantenii suntem un exemplu viu in acest sens)

singura moralitate innascuta din oameni este aceea de a sim&#539;i compasiunea fa&#539;ă de suferin&#539;a celuilalt, celorlal&#539;i... de aici derivând anumite lucruri .. multe lucruri.

1,
Cine vine aici prin mijloace clasice sau un pic mai avansate , o va face cu o foarte mare cheltuiala iar la destinatie va dori sa-si revendice trofeul.

De ce ar veni tocmai aici ? Mai mult ca sigur că dacă vor veni, vor da peste noi din întâmplare. Despre ce trofeu mai e vorba ? 

2,
Chestia cu neinterventia in treburile unei societati mai putin evoluate mi se pare o ipocrizie cosmica. 
Puterea este cel mai tare drog si nici o fiinta oricat ar fi ea de evoluata nu s-ar putea abtine de la niscai demonstratii , inspre hranirea propriului ego


evolutia inseamna tocmai strunirea ego-ului, triumful ratiunii asupra animalitatii... 

O civilizatie din exemplul citat nu ar fi evoluata deloc ...