-----------------------------------
alex1209
14 Apr 2012 21:18

Focuser homemade by me
-----------------------------------
Astazi aproape ca am terminat focuserul pentru viitorul telescop. Am lucrat aproape 6 ore sa il termin dar nu am reusit, mai trebuie sa fixez bara cu rotita, bineinteles ca ii voi lipi ceva, gasesc eu ce, astfel incat sa nu se deplaseze stanga-dreapta si ceva in capete de care sa rotesc :) .

Acea cremaliera este din 2 bucati daca va dati seama. Cremalierele, rotitele, bara de fier pe care vine rotita, le am de la un video vechi, din acela care se facea acum 25 de ani, care are si o greutate destul de mare, aproape 20kg.  Initial tata vroia sa merg cu el la dezmembrari sa luam o cutie de directie, deoarece are cremaliera, dar i-am zis ca nu are rost sa dau bani pe ea pentru o cremaliera, asa ca mi-a spus sa scot video-ul de sub pat ca si asa nu se mai folosesc casete din acelea mari si ca gasesc tot ce imi trebuie in el :lol: .

Asa ca ia frate si demonteaza, cred ca 50-100 suruburi am scos din el, 4 motorase cu angrenaje si curele, si alte maruntisuri printre care si cele folosite la focuser.

Pun poze cu etapele construirii acestuia. Sper sa va placa si apropo, pot sa spun ca focalizeaza mai bine decat luneta 40/400 :lol:

Cand voi avea timp voi pune si un videoclip ca sa vadeti cum functioneaza